Як готувати здорову їжу, якщо ви дуже ледачий

0
245 Переглядів
як готувати смачну їжу
Hillary-shop UA

Готувати корисну їжу досить складно, особливо, якщо ви не дуже вмієте готувати, і вам ліньки цьому вчитися. Але вихід є.

Ми зібрали прості поради, як готувати здорову їжу, якщо ви дуже ледачий.

1. По-перше, не поспішайте міняти все відразу.

Намагайтеся готувати щось просте і здорове, хоча б кілька разів на тиждень. Вам слід просто робити салат на обід чи вечерю, або класти більше зелені у кожну страву. Правильно харчуватися – дуже просто.

2. Шукайте прості рецепти, які потребують мінімуму інгредієнтів.

Якщо це буде чимось новим і складним, ви можете полінуватися це готувати і вирішите поїсти в якомусь ресторані. Особливо, якщо у вас був важкий день. Змінювати свої звички у готуванні не означає кожен раз робити комплексний обід з чотирьох страв. Ми радимо вам використовувати лише 5-6 простих рецептів, на які ви не витратите багато часу.

3. Використовуйте грецький йогурт

З упевненістю можемо порадити вам грецький йогурт як замінник сметани і соусів – він низькокалорійний і містить більше протеїну.

Чому саме грецький йогурт корисний, і що у ньому особливого, читайте у нашому PDF гайді. Скачати його можна у закріплених повідомленнях Телеграм каналу CikavoZnaty.

4. Використовуйте бульйон замість олії

Ви можете використовувати курячий або овочевий бульйон замість олії, або хоча б змішувати його з олією. Бульйон смачний і не такий жирний. Можете зробити його самостійно або купити в магазині.

5. Готуйте червоний рис або кіноа, замість звичайного рису

Ми радимо вам перейти на червоний рис або кіноа – вони цілком можуть замінити собою звичайний білий рис. Червоний рис не поступається білому за смаком, але значно корисніший. Смак кіноа специфічний, але якщо до неї звикнути, вона також легко увійде до вашого раціону.

6. Варіть яйця

Яйця, зварені круто – це проста, смачна, низькокалорійна і здорова закуска. Яйця – ідеальне джерело протеїну. Одне яйце містить приблизно 80 калорій, але насичує при цьому набагато більше ніж вам здається.

7. Не забувайте про напівфабрикати

Ми впевнені, що заморожені овочі – не найгірший вибір. Вони недорогі і можуть стати як гарніром, так і головним інгредієнтом у якійсь страві.

8. Обсмажуйте їжу на деці

Це неймовірно просто. Ми радимо покласти на деко шматок м’яса або риби, нашаткувати овочі і залити це все оливковою олією з приправами. Потім запікати. Ви можете спростити собі життя, якщо покладете на деко фольгу – тоді вам не доведеться його мити.

9. Робіть сніданок з запасом

Готуйте на сніданок більше їжі ніж потрібно, щоб ви могли легко розігріти її залишки наступного дня у мікрохвильовці. Це стане в нагоді у тих випадках, коли немає часу готувати зранку.

10. Експериментуйте з мюслі

Це швидко і просто. До того ж, можна додавати у кожну порцію щось нове. Наш варіант – сухофрукти, полуниця, черешня, манго, грейпфрут, родзинки. Це дуже простий і корисний сніданок із серії to go. Він може бути рятівним в моменти, коли ви спізнюєтесь.

11. Купуйте інгредієнти-напівфабрикати на кшталт курки гриль, щоб ви легко могли додавати її до різних страв протягом тижня

Сама по собі курка гриль не дуже корисна, але якщо вибирати між нею і фаст-фудом – вибір очевидний.

12. Придбайте кухонний комбайн або блендер

Вони допоможуть заощадити час. Ви можете просто змішати чорну квасолю з горіхами, викласти це на деко і запекти. Це набагато простіше ніж використовувати купу посуду, роблячи все своїми руками.

Смузі для тих, хто лінується – це просто диво. Купуєте фрукти і овочі, кладете їх до блендеру разом з молоком. І вуалі – перекус готовий.

13. Готуйте відразу багато

Радимо вам за один вечір зробити багато їжі, яку можна заморозити. Просто збережіть все, що залишиться, і розігрійте пізніше. Тоді у вас завжди буде як мінімум п’ять різних страв у холодильнику та морозилці, при цьому готувати ви можете лише раз в тиждень.

14. Ріжте овочі і м’ясо заздалегідь

З запасом нарізайте овочі та  м’ясо кожен раз, коли готуєте. Після важкого дня вам буде вкрай ліньки цим займатися, тому можливість пропустити цей крок полегшить вам підготовку.

15. Розділіть все, що залишилося після готування, на індивідуальні порції

Залишки можна заморозити разом з іншою їжею. Цей спосіб завжди простіший та дешевший. Так вам рідше доведеться замовляти їжу, і деякі продукти можуть зберігатися у морозильнику до 6-ти місяців, чекаючи поки ви з’їсте їх. Супи, рагу, запіканки і карі – ідеально для цього підходять.

16. Купуйте заморожені овочі

Заморожені овочі або великі пачки зелені можуть врятувати вас у важкій ситуації. Наприклад, ви спізнюєтеся. Кладете овочеву суміш у мікрохвильовку на 5 хвилин, і все готово. Це набагато простіше, ніж мучитися з каструлями і сковорідками, готуючи соте з овочів. Деякі бренди мають ще й парові пакети з різними крупами. Рис, кіноа, ячмінь зі шпинатом тощо. Усе це відмінно поєднується з овочами, насичуючи вашу їжу протеїном.

Купуйте великий пакет овочевих напівфабрикатів і поєднуйте їх з чим завгодно. Наприклад, якщо додати до них тунця, то вийде звичайний обідній салат. Також овочі можна додати до супу, рагу, соте, або змішати їх з рисом. Чудово вони підійдуть до яєць, авокадо, круп, м’яса та риби.

17. Зменшіть кількість цукру і його замінників

Ми радимо вам перестати бути залежними від цукру і його замінників у чаї, каві та мюслі. Це допоможе вам впоратися з бажанням з’їсти зайвий шматочок.

18. Виділіть час на створення списку

Ми про список всіх необхідних продуктів на найближчий тиждень. Витрачайте тільки один день на покупку і приготування їжі, і у вас не буде приводу поїсти поза домом.

19. Обирайте свої продукти онлайн і замовляйте їхню доставку

З доставки продуктів усі інгредієнти приходять свіжими і розділеними на рівні порції. Це робить приготування їжі простішим.

20. Якщо ви по-справжньому ледачий (або просто той, хто цінує простоту і ефективність), придбайте мультиварку

Покладіть туди все що потрібно. Змішайте. Забудьте про це. Згадайте, коли по будинку пошириться приємний аромат. Потім перегляньте серію «Друзів», коли їстимете свою просту та здорову їжу.

21. Приділіть час тому, щоб зробити план харчування на тиждень

Останній пункт у списку, але не останній за важливістю. Ми рекомендуємо планувати своє меню наперед. Створюйте контейнери з крупами, сирими овочами, готовими овочами, деякими видами бобових. Тоді у вас не буде спокуси замовити їжу, тому що ви зможете швидко і легко приготувати все, що вам захочеться. Це заощадить ваш час, врятує ваше здоров’я і, безумовно, зробить вас щасливышими.

А ще ми радимо переглянути це коротеньке відео з 5 корисними низькокалорійними рецептами страв для схуднення

Всі статті – Головна.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.