Які відтінки в одязі роблять жінку молодшою

0
1 377 Переглядів
Кольори в одязі, які роблять жінку молодшою
Hillary-shop UA

Для того щоб виглядати молодше, зовсім не обов’язково робити пластичні операції або ін’єкції і намагатися хитрувати в макіяжі або зачісках. Так, звичайно, всі складові образу важливі, якщо необхідний максимальний ефект anti-age. Але найголовніше, що може зробити вас молодше (або навпаки, зістарити), – це одяг, точніше його кольори. Ми вирішили розібратися докладніше в тому, які ж відтінки можуть зробити жінку молодшою ​​і прибрати кілька, а то й десяток років.

Що впливає на ефект anti-age в одязі?

Ви коли-небудь помічали, як один і той самий колір, навіть одна і та ж річ може по-різному виглядати на людях? Чи бувало так, що ви, подивившись на те, як розкішно виглядає ваша подруга ось в цьому помаранчевому піджаку, просили теж приміряти його? І в дзеркалі ви бачили зовсім не те, що очікували побачити… Адже немає чарівних речей, які виглядають на всіх надзвичайно. І справа тут навіть не у фасоні і особливостях фігури, а саме в кольорах і відтінках одягу.

У першу чергу, необхідно проаналізувати свій кольоротип. Адже якщо ви блакитноока блондинка, то помаранчеві тони будуть робити ваш колір обличчя жовтішим, а колір очей тьмянішим. А ось ніжно-блакитний підійде вам якнайкраще. І навпаки: ваша подруга, брюнетка з карими очима, дійсно виглядає на всі сто у своєму помаранчевому піджаку, а ось у блакитній сорочці виглядає блідою і не невиспаною.

Елементарне визначення кольоротипу своєї зовнішності необхідне у будь-якому віці. Але для молодих сміливі кольорові рішення в одязі ще цілком припустимі, адже може вплинути свіжість і рівний тон обличчя, яскравість очей і губ, відсутність зморшок. А ось для жінок старшого віку кольоротип буде відігравати головну роль, адже тут точно не на вашому боці буде суха і тьмяна шкіра зі зморшками або проявами капілярів, більш бляклий колір очей та інші вікові зміни.

Правильно підібраний відтінок базових речей, які ви носите найчастіше, дійсно може допомогти скинути кілька років. Звичайно ж, все це повинно супроводжуватися відповідною зачіскою і кольором волосся, а також умілим і ретельно нанесеним макіяжем. Тож зараз розповімо про те, які ж відтінки варто підбирати, щоб виглядати молодше, і як поєднувати їх зі своїм кольоротипом зовнішності.

Скажіть «НІ» чорному кольору

Чорний колір – універсальний і неймовірно практичний. Чорню може бути як вечірня сукня, так і спортивний костюм. Величезною популярністю користується чорний верхній одяг, піджаки, жакети, ділові костюми. Але чорний колір безнадійно старить, робить зовнішність блідою, тьмяною і невиразною. На чорному тлі одягу жінка здається старшою, проступають темні кола під очима, а на блідій шкірі стають видимими всі недоліки. Тому жінки старшого віку мають використовувати чорний колір по мінімуму.

Бувають рідкісні винятки, коли чорний колір молодить, але таких жінок зовсім небагато.

Якщо ви не можете обійтися без чорного кольору і звикли до нього протягом багатьох років, намагайтеся не використовувати його в одязі для верхньої частини тіла. І вже ні в якому разі не намагайтеся створити чорний монохромний look – це зіграє не на вашу користь. Чорні брюки і джинси, спідниці, навіть костюми з жакетами цілком допускаються. Але з чорним варто надіти якусь яскраву контрастну річ, що буде підкреслювати ваше обличчя: блузка, светр, топ під піджак (при цьому носіть піджак розстібнутим).

Відтінки червоного

Червоний колір люблять далеко не всі. Він яскравий, привертає увагу і вважається, що для базового гардеробу варто обирати набагато більш нейтральні відтінки. Але червоний буває дуже різним! І до кожного кольоротипу зовнішності, будь то теплий (наприклад, шатенка зі смуглою шкірою) або холодний (бліда сіроока блондинка), можна підібрати червоний колір з певним відтінком.

Відтінки червоного в одязі

Для теплого кольоротипу підходять теплі відтінки червоного кольору. Це може бути помаранчевий, червоний, морквяний тони. Якщо вони здаються вам занадто світлими і яскравими, обирайте темніші: теракотовий, томатний, цегляний. Для холодного кольоротипу добре обирати червоний колір з рожевим або фіолетовим підтоном: малиновий або марсала.

Класичний синій колір

Про «Classic Blue», класичний синій, головний колір 2020 року версії Інституту кольору Pantone не розповідав сьогодні тільки ледачий. Досить темний, чистий, благородний, насичений і глибокий синій колір, спокійний, без яскравості «електрика» і без переливів інших відтінків. Цей колір може вважатися воістину універсальним, адже він підходить абсолютно всім і підлаштовується під будь-який кольоротип зовнішності.

У ньому однаково добре і блондинкам з блідою шкірою, і смаглявим брюнеткам. Він підходить жінкам кольоротипу «зима», з білосніжною шкірою, синіми очима і чорним волоссям. Він же буде прекрасно відтіняти порцелянову шкіру у рудоволосих, і в цьому ж кольорі добре буде виглядати засмагла шатенка з каріми очима та каліфорнійською меліровкою.

Класичний синій колір, через те, що він досить темний, може робити шкіру обличчя більш блідою. Але це буде не болюча, а, скоріше, аристократична блідість. Синій колір можна сміливо включати до базового гардеробу. З ним варто створити монохромний образ, одягнувшись в синє з ніг до голови, або використовувати його тільки на одній речі в образі. Поєднуйте синій з білим, бежевим, кольором camel і шоколадним.

Гірчичні відтінки

Гірчичний колір – це дуже широке поняття. Кожен уявляє собі свій відтінок гірчиці, і в цьому вся його суть. Адже, знову ж таки, можна підібрати гірчичні відтінки і під теплий, і під холодний кольоротип зовнішності. Для блідої шкіри, світлого волосся і очей більше підійде гірчичний колір близький до шафранового – насичений жовтий із зеленуватим підтоном. А ось для теплого кольоротипу можна використовувати більш світлі і спокійні відтінки класичної гірчиці.

З бежево-жовтих гірчичних відтінків Інститут кольору Pantone рекомендує використовувати «Sandstone» – це саме те, що підійде «теплим» представницям прекрасної статі: пісочний з сіруватим підтоном, з тяжінням до бежевого, але з виразними вкрапленнями рожевого теплого відтінку. Для холодного кольоротипу кращий «Saffron» – яскравий гірчичний, жовто-шафрановий колір. «Sandstone» може сміливо вважатися базовим нейтральним відтінком, в той час як «Saffron» дуже самодостатній і поєднувати його потрібно з відтінками деніму, сірим або білим.

Пудрово-рожеві відтінки

Ставши модними кілька сезонів тому, відтінки рожевої пудри, тілесні нюдові кольори не зменшують обертів своєї популярності. Ну а що тут скажеш: вони стали прерогативою не тільки молоденьких дівчат, а й старших жінок, тому що можуть зробити зовнішність свіжіше і молодше практично моментально! Світлі тони завжди краще темних, якщо мова йде про ефект anti-age. Але і тут важливо обрати той тон, який підходить до кольоротипу, щоб не виглядати блідою.

Для холодного кольоротипу краще обирати нюдові пудрові тони, відповідно, з холодним підтоном. Перевагу варто надати брудно-рожевим (з сірим підтоном) і лавандовим відтінкам (з ледь помітною блакиттю). Якщо повертатися до авторитету в області кольорових рішень Інституту Pantone, то для осені можна сміливо вибирати у цій категорії колір «Rose Tan» – делікатний рожевий, досить прохолодний і нейтральний.

Теплому кольоротипу однозначно варто вибирати пудрові тони з ухилом до бежевого і кремового. Теплий підтон цих кольорів вирівнює колір обличчя і зробить більш виразними темні очі. На осінь за версією Pantone краще надати перевагу кольору «Peach Nougat» – теплий персиково-рожевий колір, м’який, незворушний і дуже жіночний. Нюдові відтінки для будь-якого кольоротипу зовнішності можна поєднувати з сірим, шоколадним, нейтральним синім і кольором денім. У модних колекціях всі кольори гарні, але не всі відтінки нам добре підходять. Якщо хочеться виглядати молодше і красивіше, треба вивчити свою зовнішність і визначитись з відтінками, які саме для нас створять максимальний ефект anti-age і зроблять молодшими.

А ще, подивіться це відео про те, з якими кольорами поєднується червоний в одязі:

Всі статті – Головна.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.