Вибираємо матеріал для кухонної стільниці: 6 варіантів

0
3 000 Переглядів
Вибираємо матеріал для кухонної стільниці
Hillary-shop UA

При виборі стільниці для кухні важливо звертати увагу не тільки на ціну і красу, а й на практичність і довговічність. Ми дізналися у дизайнера, які плюси і мінуси є у різних матеріалів.

Якщо ви часто готуєте, обирайте більш практичний матеріал, якщо рідко – використовуйте те, що гарно виглядає.

Штучний камінь

Найнадійніший і довговічний з усіх матеріалів. До того ж елементи можна з’єднати безшовно, за рахунок чого стільниця вийде красивою і монолітною.

За штучним каменем легше доглядати, а за необхідності можна відреставрувати за допомогою полірування. Також вас приємно здивує різноманітність фактур і колірних рішень, які можна порівняти з природними матеріалами.

Керамограніт

Ще один надійний і практичний матеріал: не вбирає вологу, плям від жиру і масла на поверхні не залишається. За зколи та тріщини можна не турбуватися – керамограніт дуже міцний. Стільниця залишиться цілою навіть через роки експлуатації.

Граніт

Підійде любителям натуральних матеріалів: стійкий до подряпин, впливу високих температур і хімічних речовин. Можна не боятися нарізати продукти, випадково розлити каву або поставити на поверхню гарячу каструлю.

Не дарма граніт такий популярний в США – майже в кожному будинку можна зустріти таку стільницю. Матеріал надійний, довговічний і красивий.

Мармур

Мармур, хоч і виглядає красиво в інтер’єрі, проте обирати його для стільниця не варто. Краще вибрати якісну імітацію, оскільки натуральний матеріал з часом втратить свій вигляд. На ньому залишаються сліди від продуктів, і з часом матеріал стає крихким.

Дерево

Менш практичний варіант у порівнянні з натуральним або штучним каменем. На дерев’яну стільницю не можна ставити гаряче – доведеться використовувати спеціальні підставки. Також матеріал легко дряпається і вимагає спеціального догляду.

Шпон

Шпоновані стільниці, покриті лаком, також ненадійні. Пошкодження, відколи й подряпини неминучі, а усунути дефекти можна тільки у фабричних умовах. І заплатити доведеться як за новий виріб.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.