8 продуктів, які надовго тамують голод

0
5 367 Переглядів
Продукти, що тамують голод
Hillary-shop UA

Яйця

Нещодавнє дослідження, яке було проведене у Біомедичному дослідницькому центрі Пеннінгтона, що у Лос-Анджелесі, США, виявило, що люди із зайвою вагою, які вживали яйця на сніданок, набагато довше залишались ситими. Учасники дослідження мали низький рівень греліну, гормону, який стимулює апетит. Водночас вони мали підвищений рівень PPY – гормону, який відповідає за відчуття ситості у шлунку.

“Яйця є ідеальним поєднанням білків та жиру, тому вони насичують більше, ніж інша їжа, яку ми звикли вживати на сніданок”, говорить Джулі Кає, дієтолог з Нью-Йорка.

Якщо ви переймаєтесь холестерином, то спішимо вас заспокоїти: “Не дивлячись на те, що у жовтках міститься чимало холестерину, яйця не є головним винуватцем підвищення його рівня у крові”, коментує Джулі Кає. Проте, якщо ви все ж таки хвилюєтесь, спробуйте вживати лише білок, який і самостійно може надовго втамувати відчуття голоду.

Авокадо

Зелена та кремова м’якоть авокадо не просто смачна — вона насичує наш організм мононенасиченими жирами, які корисні для здоров’я серцево-судинною системи. Іншими словами, авокадо є ідеальним продуктом, який надовго тамує голод.

“Іжа, яка містить багато клітковини і жиру, потребує більше часу на те, щоб переваритись, тому і насичує вона надовго”, говорить дієтолог Елін Палінскі. Дослідження встановили, що авокадо містить олеїнову кислоту, такий собі благородний жир, який каже нашим мізкам про те, що шлунок повний.

Проте варто пам’ятати, що авокадо досить калорійні. Тому вживати треба не більше ніж половину цього плоду за один раз.

Бобові

Порція квасолі, сочевиці, нуту або арахісу наповнює наш організм такими необхідними для здоров’я речовинами, як білок, складні вуглеводи та корисні жири. За словами Джулі Макгінніс, сертифікованого дієтолога, це тріо може підтримувати стабільний рівень цукру в крові.

Кайєнський перець

Доведено, що ця потужна спеція допомагає позбавитись відчуття голоду. Дослідники з Університету Пердью встановили, що люди, які додали пів чайної ложки цього перцю до своєї тарілки, з’їли менше страви, яка подавалася наступною. Більш того, вживання невеликої кількості кайєнського перцю допоможе вашому організму спалити 10 зайвих калорій.

Вода

Є чимало причин, з яких свою склянку варто наповнювати саме водою. Вона необхідна для нормального функціонування суглобів, усіх органів, тканин та травної системи. “Вода також може приборкати голод,” – каже  Елізабет Де Робертіс, дієтолог з Харрісона, що у штаті Нью-Йорк.

Більше того, одне дослідження встановило, що якщо випивати перед їжею одну-дві склянки води, то ви з’їсте приблизно на 100 калорій менше.

Грецький йогурт

Грецький йогурт містить мало цукру і багато кальцію. Він багатий на протеїн: в одній порції грецького йогурту  приблизно 15-20 грамів білків. Це в два рази більше, ніж у звичайному йогурті, і стільки ж міститься у шматку нежирного м’яса.

“Білок в продуктах харчування є одним з основних факторів, які впливають на відчуття ситості”, говорить Кей. “Багаті на білок продукти також містять деяку кількість жиру. Жир допомагає відчувати себе ситим протягом довгого періоду.

Суп

Про користь супу та його вплив на втрату зайвої ваги говорить дослідження, проведене в Університеті штату Пенсильванія. Воно встановило, що жінки, які вживали на сніданок нежирну курку та рисовий суп, з’їли на 100 калорій менше під час обіду, ніж ті, які замість супу з’їли рисову запіканку.

Суп надовго зберігає почуття насиченості через великий вміст води, а також інгредієнтів, що містять клітковину. Крім того, дієтологи кажуть, що навіть легкий теплий бульйон допоможе надовго придушити голод. Проте остерігайтеся калорійних супів на основі вершків — вони допоможуть лише набрати зайву вагу.

Мигдаль

Усі горіхи містять жири, які підтримують роботу серцево-судинної системи. Проте мигдаль насичений клітковиною набагато більше, ніж  інші горіхи, тож він надовго тамує голод. “Вживання приблизно п’ятнадцяти мигдалин між обідом та вечерею позбавлять вас необхідності купувати печиво або пиріжок у буфеті”, каже доктор Кає.

Одне дослідження встановило, що наш організм не може переробити увесь жир, що містить мигдаль, а це може призвести до загального зниження кількості калорій, котрі ми споживаємо. Проте не варто їсти забагато мигдалю — він може зіпсувати апетит.

А на останок радимо подивитись декілька рецептів

Салат з авокадо:

5 рецептів приготування яєць на сніданок:

За матеріалами msn.com

Всі статті – Головна.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.