6 прийомів мови тіла, які не так просто опанувати. Однак, коли доведете їх до автоматизму, затрачені зусилля виправдають себе не раз

0
1 824 Переглядів
Hillary-shop UA

Мова жестів або мова тіла – це потужний інструмент в руках тих, хто навчиться ним користуватись. Є багато простих прийомів і жестів тіла (таких як звичка частіше посміхатись оточуючим), до яких звикнути досить легко. Однак існують і більш складні, хоча й цілком логічні, техніки мови жестів, які застосовувати автоматично вже трохи важче. Спробуйте опанувати наступні 6 стратегій поведінки і неодмінно помітите, що вони допомагають вам у житті.

1.     Віддзеркалення співбесідника

Віддзеркалення, або ж розміщення вашого тіла так, щоби воно повторювало позу того, з ким ви ведете розмову – досить непростий в опануванні психологічний трюк. Як стверджує Розмарі Хафнер, провідний HR-менеджер сервісу CareerBuilder, цей прийом мови жестів здатен викликати у співбесідника відчуття симпатії та довіри до вас, а також позитивно вплинути на його готовність погодитися з вашими словами.

Складність цього прийому полягає у тому, аби ваша поведінка виглядала природною та невимушеною і не викликала враження, що ви хочете передражнити того, з ким спілкуєтесь. Якщо навчитесь успішно віддзеркалювати мову жестів ваших співбесідників і знатимете, як читати людей, вам стане значно простіше справляти на них хороше враження.

2.     Цілеспрямована та енергійна хода

Не кожен з нас випромінює впевненість при ходьбі. Багато хто біжить по життю метушливо та зсутулившись, ніби намагаючись втекти від навколишнього світу. Змінити свою ходу на практиці буває досить складно. Однак, якщо достатньо над нею попрацюєте, точно не викликатимете в оточуючих сумніви щодо вашої впевненості у собі, привабливості та здатності виправдовувати довіру.

3.     Зоровий контакт

Не дарма кажуть, що очі – дзеркало душі. Ті, чий погляд постійно перестрибує з об’єкту на об’єкт, справляють враження нервових, нездатних до концентрації та нечесних людей. Багатьом з нас некомфортно постійно дивитися в очі співбесіднику, а отже привчити себе робити це автоматично та невимушено може виявитись дуже непросто. Однак ця звичка правильно керувати мовою жестів тіла принесе неабияку користь.

У своїй книзі «Як вести розмову з ким завгодно», фахівець з комунікації Лейл Лоундес радить: «Уявіть, що ваші очі приклеєні до співбесідника теплою липкою карамеллю.»  Опанувавши цей прийом, ви неодмінно помітите, що бесіди з оточуючими стали більш продуктивними.

4.     Тримайте руки на видноті

Іноді важко придумати, куди діти руки, особливо якщо хвилюємось. Часто, інстинктивно ми запихаємо їх в кишені чи схрещуємо перед собою, однак, така поза може посприяти негативній оцінці з боку оточуючих. Якщо не хочете, аби вони думали, що ви щось приховуєте, або сильно хвилюєтесь, тримайте руки на видноті та уникайте поз і міміки обличчя, які сигналізують про бажання відгородитись від співбесідника.

5.     Сидіть рівно

Ох, не дарма мама постійно повторювала, аби ви сиділи прямо і не горбились.

«Якщо, скажімо, на співбесіді ви розслаблено відкинетесь на спинку крісла чи невимушено у ньому розвалитесь, така поза, імовірно, буде інтерпретована, як ознака незацікавленості у вакансії чи несерйозного ставлення до співбесіди, що аж ніяк не сприятиме позитивному результату, – стверджує Аманда Августин, радник з питань кар’єри консультаційного сервісу TopResume. – Крім того, згорблена постава послужить ознакою вашої невпевненості у собі.»

Натомість вона радить сидіти так, ніби вас прив’язали за голову до стелі. Завдяки рівній прямій поставі ви матимете вигляд освіченої, впевненої людини, яка заслуговує довіри.

6.     Відпрацюйте рукостискання

Від експертів з етикету можна часто почути, що люди, які потискають руку співбесіднику  занадто в’яло, справляють враження слабкої особистості. Тож, яким має бути правильне рукостискання?

Ашиш Арора, співзасновник компанії InfoShore, описує його так: «Потискаючи комусь руку, ви маєте відчути, як кістки цієї людини легенько тиснуть на вашу шкіру, а тоді не послаблюючи потиск, двічі або тричі струшуєте її у вертикальній площині. Під час цього не забувайте підтримувати зоровий контакт та усміхатись.»

Мова тіла значно впливає на те, як нас сприймають оточуючі, та чого ми можемо досягнути у житті. Тож опановувати різні прийоми мови жестів може бути надзвичайно корисним для різних сфер вашого життя.

Статтю підготувала Наталя Фадєєва

За матеріалами businessinsider.com

Знайшли щось корисне? Не забудьте розказати про це друзям і всім, всім, всім!:)

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.