Запах цих продуктів допоможе скинути вагу, і це зовсім не жарт!

0
1 806 Переглядів
Hillary-shop UA

Нерафінована оливкова олія вищої якості

Дослідження, проведене на базі Німецького дослідного центру харчової хімії, виявило, що навіть аромат нерафінованої оливкової олії (Extra virgin) сприяє швидшій появі відчуття насичення. Учасники дослідження, яким було запропоновано йогурт з відповідною ароматичною добавкою, спожили меншу кількість калорій, і у них не так сильно підвищився рівень цукру в крові, як в учасників, що їли звичайний йогурт без добавок. Науковці також відмітили вищі показники виділення серотоніну – гормону, який вважають відповідальним за відчуття ситості. Ця новина не може не радувати любителів оливкової олії, яка також містить велику кількість здорових жирів, що допомагають боротись із жировими складками на животі.

Часник та інші спеції

Відповідно до результатів дослідження, проведеного у 2012 році, сильні запахи змушують нас їсти менше. Тож не вагайтеся та віддайте перевагу ароматній їжі зі сміливими приправами, на зразок перцю чилі, цибулі, часнику тощо. До того ж, у ході інших досліджень було доведено, що гострий перець допомагає спалювати калорії і сприяє довшій тривалості життя.


Зелені яблука та банани

Дослідження, проведене Фондом вивчення та лікування проблем сприйняття запаху та смаку, дозволило виявити, що люди, які вдихали запах бананів та зелених яблук під час приступів голоду, в результаті худнули швидше, аніж ті, хто цього не робив. Існує твердження, що «нейтральні» солодкі аромати допомагають приборкати апетит. Отже, якщо під рукою немає банана чи зеленого яблука, спробуйте понюхати ваніль чи м’яту.

Кріп

Італійці здавна використовують цю ароматну рослину для очищення порожнини рота від смаку попередньої страви перед подачею наступної. Однак за даними Інституту ароматерапії Західного узбережжя США кріп також є ефективним засобом для пригнічення апетиту. Коли виникає непереборне бажання перекусити, пожуйте гілочку кропу і запийте склянкою води.

Грейпфрут

Завдяки високому вмісту вітаміну С та лікопену, цей фрукт користується шаленою популярністю серед людей, які намагаються схуднути. Але втрата ваги може виявитись ще суттєвішою, якщо спочатку досхочу насолодитись його ароматом, а вже потім приступати до споживання. Дослідники з Університету Осаки в Японії виявили, що перебування щурів серед запаху грейпфрутової олії впродовж 15 хвилин сприяло зменшенню їхнього апетиту та ваги. Науковці вважають, що це відбувається внаслідок взаємодії цього запаху з ензимами печінки.

Статтю підготувала Наталя Фадєєва

За матеріалами rd.com

Якщо статя була для вас корисною, розкажіть про неї друзям!

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.