Хочете чисту та здорову шкіру? Викресліть цю їжу зі свого раціону!

0
2 057 Переглядів
Hillary-shop UA

Ви, мабуть, здогадуєтесь, що їжа впливає не тільки на вашу вагу, але й на стан та вигляд шкіри. Вчені потрудились перевірити та довести це з наукової точки зору, а також визначили природу взаємозв’язку між нашим харчуванням та схильністю до появи такої неприємної проблеми, як прищі та вугрі.


У дослідженні, результати якого були опубліковані у науковому журналі американської Академії харчування та дієтології «Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics», взяли участь дві групи по 32 учасника. До першої групи відібрали людей з чистою шкірою, до другої – тих, що страждають від вугрової висипки середньої та високої інтенсивності. Учасників обох груп попросили вести щоденник харчування впродовж п’яти днів, після чого здати кров на аналіз.

61% учасників дослідження визнали, що підозрюють взаємозв’язок між своїм харчуванням та станом шкіри, і вони мали рацію. Однак справа не тільки у жирній їжі, як ви напевне думаєте. Раціон жертв найбільш інтенсивного акне виявився багатим на вуглеводи та страви з високим глікемічним індексом.

Глікемічний індекс позначає, з якою швидкістю їжа розщеплюється в організмі людини, і наскільки різко після цього підвищується рівень цукру в крові. Глікемічний індекс вимірюють за шкалою від одного до ста; його прийнято ділити на низький (10-40), середній (40-70) і високий (понад 70).

До популярних продуктів з високим глікемічним індексом та великим вмістом вуглеводів відносяться хліб та хлібобулочні вироби з пшеничного борошна, картопля, макарони, тощо. Продукти з низьким глікемічним індексом та вмістом вуглеводів – це насіння соняшника, листя салату, помідори, капуста, яблука тощо.

Автори дослідження припускають, що такий вплив на здоров’я шкіри можна пояснити надмірним виробленням інсуліну. Він сприяє пригніченню концентрації гормону, відомого як інсуліноподібний фактор росту-1, що сприяє вивільненню андрогенних гормонів, що в свою чергу, спонукає шкіру виробляти додаткову кількість жиру. Внаслідок низки складних взаємопов’язаних процесів, тіло винагороджує нас прищами та вуграми.

Звісно ж, важко повністю відмовитись від булочок та картоплі, однак, якщо хочете аби шкіра сяяла здоров’ям, подумайте про те, аби частково замінити їх більш корисними продуктами. І пам’ятайте, що кожна людина особлива, тому при значних проблемах зі шкірою, радимо проконсультуватись з дерматологом.

За матеріалами purewow.com

Знайшли щось корисне? Розкажіть про це друзям!

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.