7 хитрощів, щоб виглядати краще під час відео конференцій

0
2 709 Переглядів
Hillary-shop UA

Технології все більше проникають у всі сфери нашого життя. Навіть якщо ви більше любите спілкуватися з людьми віч-на-віч, цілком імовірно, що врешті-решт вам все ж доведеться освоїти відео конференції для підтримання зв’язку з колегами, клієнтами та пресою.

Вам може здатись, що для проведення відео конференції не потрібна така ж підготовка, як для зустрічі з клієнтом чи співбесіди вживу, однак це не так. Пропонуємо вам добірку порад, які допоможуть під час відео конференції виглядати більш виграшно і досягти кращих результатів.

Подбайте про освітлення

При проведенні відео дзвінків інтенсивність та напрямок освітлення настільки ж важливі, як для професійних фотосесій.  Під час розмови з колегою, якого ви знаєте вже багато років, ефектністю свого вигляду можна не дуже перейматись. Однак, коли вам треба поговорити з потенційним інвестором, новим клієнтом, представником преси чи потенційним роботодавцем, про нього все ж варто задуматись.

Якщо не вдаватись в нюанси, уникайте флуоресцентного освітлення, при ньому мало хто виглядатиме виграшно. Також не слід розміщувати освітлювальні прилади над головою, щоб не отримати темні хворобливі кола під очима.

Головне джерело світла найкраще розташувати за камерою. Таким чином, світло і камера будуть націлені в одному напрямку. Можна також спробувати розмістити дві лампи за камерою: одну справа, другу – зліва.

Камеру найкраще розміщувати на рівні очей. Якщо використовуєте ноутбук, підкладіть під нього щось таким чином, щоб підняти вічко камери на достатню висоту.

Підготуйте нейтральний фон

Незалежно від того, де саме ви працюєте: в офісі чи вдома, подбайте про фон для ваших відео дзвінків, який би виглядав професійно. Чим менше дрібних деталей, тим краще. Іншими словами, навіть якщо ви вважаєте, що стіна з десятком сімейних фото є найгарнішою у вашій оселі, вона не підійде в якості фону, адже відволікатиме вашого співрозмовника. Те саме стосується одягу, коробок, напоїв, їжі та інших елементів безладу – на їхньому фоні ви матимете непрофесійний вигляд.

Сядьте за стіл і зробіть селфі чи скріншот того, що бачитимуть ваші співрозмовники. Заберіть зі столу та стіни всі предмети, які не мають жодного відношення до діяльності вашої компанії. Добре було б виділити одну стіну в якості фону для відео конференцій та привести її до ідеального вигляду. Навіть якщо ви працюєте на себе, і вашим клієнтам це добре відомо, не слід зайвий раз нагадувати їм, що ви працюєте вдома.

Продумайте вбрання

Обираючи вбрання для відеорозмови, уникайте візерунків, смужок та клітин. Віддайте перевагу одягу насиченого кольору. Чим простішими будуть ваші прикраси, тим краще. Жінкам варто уникати довгих масивних сережок та аксесуарів, що дзвенять при русі. У більшості випадків нижня частина вашого вбрання може бути будь-якою, однак подумайте, чи нема імовірності того, що раптово виникне потреба підвестися у повний зріст.

Перед тим як повідомити співрозмовника про свою готовність починати дзвінок, подивіться ще раз у дзеркало. Перевірте чи в порядку зуби, зачіска та макіяж; застосуйте пудру чи спеціальну серветку, аби усунути жирний блиск з обличчя. Покладіть у верхню шухляду стола гребінець та маленьке дзеркальце, щоб мати можливість внести незначні корективи під час перерв у розмові.

Подбайте про усунення відволікаючих факторів

Ви, можливо, бачили кумедне відео невдалого інтерв’ю Роберта Келлі для BBC News, яке перервали його діти, що ввірвались в кімнату під час розмови по скайпу. Якщо по вашій оселі бігають діти чи тварини, зачиніть (а ще краще замкніть) двері і попередьте всіх членів родини, що у вас заплановано важливий відео дзвінок. Це допоможе уникнути неприємних ситуацій.

Тримайте нотатки під рукою

Якщо вам знадобиться подивитись у нотатки під час відео дзвінка, запишіть їх на клаптику паперу і прикріпіть біля камери. Це допоможе зібратись з думками, якщо ви почнете хвилюватись. Також тримайте під рукою блокнот і ручку на випадок, якщо потрібно буде щось занотувати під час розмови.

Підтримуйте візуальний контакт

Щоб виглядати професійно та впевнено, дивіться прямо в камеру, або ж хоча б на обличчя співрозмовника. Утримуйтесь від поглядання на маленьке віконечко в кутку екрана, де відображаєтесь ви.

Подбайте про якість відео та аудіо сигналу

Якщо вам доводиться часто проводити відео конференції, можливо варто витратити трохи грошей на зовнішню вебкамеру з високою роздільною здатністю. Залежно від того, де проходить розмова, вам можуть знадобитися навушники. Однак, якщо це можливо, краще обійтись без них, так ви матимете більш природній вигляд.

Навіть якщо ви сильно хвилюєтесь перед кожним відео дзвінком, пам’ятайте, що все вирішує практика. Коли навчитеся не боятись камери, додасте до своєї скарбнички черговий цінний діловий навик.

Статтю підготувала Наталя Фадєєва

За матерілами https://www.entrepreneur.com

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Вкажіть важ коментар
Вкажіть ваше ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.