Інгредієнти косметичних засобів, про які варто знати

Ви коли-небудь заглядали у список компонентів того чи іншого косметичного засобу? Чудернацька абракадабра, яка вам ні про що не говорить, чи не так? А чи не здається вам, що добре було б розуміти, що саме ви наносите на шкіру? Давайте розберемось у найбільш поширених косметичних складниках і дізнаємось, що саме вони роблять.

Ретинол (Retinol)

Якщо ви іноді поглядаєте на перелік складників, обираючи косметику, то напевно чули про ретинол, який полюбляють додавати до антивікових засобів. Ця синтетична форма вітаміну А відома завдяки здатності усувати ознаки старіння, зменшувати зморшки та вікові плями, а також прискорювати регенерацію шкіри. Вирушаєте на пошуки засобів з цим диво-складником? Його часто можна зустріти у кремах, зволожуючих засобах та сироватках, особливо тих, що обіцяють ефект омолодження.

Ніацинамід (Niacinamide)

Ніацинамід є формою вітаміну В3, яка часто зустрічається у продуктах харчування, а також використовується в косметичній продукції через свої протизапальні властивості. Це ефективний засіб проти гіперпігментації та акне, який користується прихильністю виробників косметики через відсутність довгого списку неприємних побічних ефектів. Ніацинамід можна часто зустріти у сироватках та кремах проти вугрів та прищів, а також у біологічно активних добавках.

Фруктові кислоти (AHA)

Фруктові, або альфагідроксидні кислоти – це природні кислоти, що використовуються у широкому діапазоні косметичних засобів. Вони знімають верхній шар клітин шкіри, що робить їх досить ефективними при лікуванні низки косметичних проблем: вугрів та шрамів від них, сухості шкіри та її пігментації. Вони також допомагають зробити шкіру пружною та гладенькою. Оскільки фруктові кислоти використовуються для усунення цілої низки дефектів, ви знайдете їх у багатьох косметичних продуктах: лосьйонах, кремах, сироватках і тоніках.

Резвератрол (Resveratrol)

Знаєте чому кажуть, що вино корисне для здоров’я? Тому що червоні сорти винограду містять антиоксидант під назвою резвератрол, який, як виявилось, є також корисним для шкіри. Він блокує вільні радикали та ультрафіолетові промені, а також стимулює вироблення колагену і прискорює загоєння, завдяки своїм протизапальним властивостям. Отже, він запобігає завданню шкоди та допомагає усунути шкоду, вже завдану шкірі. Якщо вважаєте, що з вином у ваш організм надходить недостатньо резвератролу, швидше хапайте з полиць лосьйони з цим чудовим інгредієнтом.

Бутилгідроксіанізол (BHA)

Також відомий як бета-гідроксикислота та саліцилова кислота. Має протизапальні властивості, що й не дивно, адже отримується з аспірину. Цей компонент діє на поверхню шкіри та проникає в пори, завдяки чому є хорошим ніжним скрабом та засобом від вугрів. Він не тільки лікує вже наявні вугрі, але й позитивно впливає на пори шкіри. Саліцилова кислота нейтралізує бактерії ще до того, як вони перейдуть у прищики, що робить її ефективним засобом для профілактики появи вугрів. Оскільки вона має ефект сушіння, то найкраще підходить для жирної шкіри. Знайти цей компонент можна в багатьох масках та засобах для очищення шкіри, а також у деяких лікувальних зволожуючих кремах.

Кераміди (Ceramides)

Кераміди – це природна хімічна речовина, присутня в нашому організмі у формі жиру, який є частиною зовнішнього шару шкіри та утримує вологу всередині неї. Під впливом сонця, старіння та пошкодження цей природний захист може руйнуватись, і тоді шкіра виглядає сухою. Застосування кремів з керамідами допомагає відновити цей бар’єр, повертаючи шкірі м’якість, зволоження та молодість. Цей інгредієнт можна часто знайти у засобах для зволоження шкіри.

Статтю підготувала Наталя Фадєєва

За матеріалами sheknows.com

Якщо стаття була для Вас корисною, розкажіть про неї друзям!

Вам також має сподобатись...

Для нас важлива Ваша думка!

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.