Як розфарбувати яйця на Великдень у блакитний, жовтий, рожевий та зелений кольори натуральним способом?

Вже зовсім скоро ми всі святкуватимемо Великдень! Кожна господиня намагається зробити все, щоби порадувати свою сім’ю та друзів запашними пасками та іншими святковими стравами.

Крашанки – невід’ємна частина святкового столу на Великдень. Дуже хочеться, щоб вони гарно виглядали та стали справжньою прикрасою. Крім того, важливо, щоб яйця були натуральними, і ними було приємно смакувати. Якщо ви не прихильники харчових барвників із супермаркетів, пропонуємо вам кілька способів пофарбувати яйця у рожевий, блакитний, жовтий та зелений кольори, використовуючи лише натуральні продукти. Рецепти зовсім не складні, а результат – дивовижний!

Рожеві крашанки

Для досягнення рожевого кольору візьміть буряк.

Інгредієнти:

  • 4 стакани нарізаного червоного буряка;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 літр води.

Інструкція:

Всі інгредієнти змішайте та доведіть суміш до кипіння. Варіть без кришки протягом 30 хвилин. Процедіть буряк, а у гарячу рідину, що залишилась, покладіть сирі яйця. Доведіть до кипіння та варіть протягом 12 хвилин. Потім зніміть з вогню та залиште у рідині ще на 20 хвилин, періодично помішуючи, так колір стане більш насиченим.

Жовті крашанки

Жовтими крашанки стануть завдяки куркумі.

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. куркуми;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 літр води.

Інструкція:

Змішайте всі інгредієнти, доведіть до кипіння та варіть протягом 30 хвилин. Залиште рідину охолодитися, потім опустіть туди по одному варені яйця. Вони дуже швидко стануть світло-жовтими. Для досягнення більш насиченого кольору залиште їх у рідині на кілька годин або на всю ніч у холодильнику.

Зелені крашанки

Світло-зеленого кольору можна досягти завдяки шпинату.

Інгредієнти:

  • 6 чашок дрібно-нарізаного шпинату;
  • 1 ст. л. куркуми;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 літр води.

Інструкція:

Змішайте всі інгредієнти, доведіть їх до кипіння, проваріть 30 хвилин. Відфільтруйте шпинат. У охолоджену суміш покладіть варені яйця. Вони одразу мають стати жовто-салатового кольору, але якщо залишити їх на ніч у холодильнику, вони стануть більш насиченого зеленого кольору.

Блакитні крашанки

Блакитними пофарбовані яйця стануть завдяки червоноголовій капусті.

Інгредієнти:

  • 4 стакани дрібно-нарізаного листя червоноголової капусти;
  • 2 ст. л. столового оцту;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 літр води.

Інструкція:

Змішайте всі інгредієнти, варіть без кришки протягом 30 хвилин. Відберіть листя капусти. Коли рідина охолоне, покладіть туди варені яйця. Вони одразу ж стануть блакитними. Якщо залишити їх у рідині в холодильнику на всю ніч, яйця стануть насичено синіми.

Сподіваємось, ці рецепт будуть для Вас корисними! Бажаємо щасливого Великодня та смачних пасок!

Статтю підготувала Альона Кочерга

За матеріалами babble.com

Вам також має сподобатись...

Для нас важлива Ваша думка!